Monday, August 01, 2005

CUKUPLAH TU...

Ayah jarang mengucapkan perkataan 'sayang' pada saya. Namun sejak bertutur dalam Bahasa Arab, ayah acapkali memanggil saya 'habibati' yang membuatkan saya tersenyum sendirian.

cukuplah tu, tiada apa yang saya ingin minta lagi...

cukuplah tu

3 Comments:

Blogger TajamFikir said...

Itu tandanya ayah huda bangga dan bertambah2 sayang le kat huda... keh keh, that is my own prediction, mana ada ayah tak sayang anak kan kan...

3:02 AM  
Blogger anjang said...

Huda..
Ayah mana yang tak sayangkan anak..
kecuali "ayah" tu la dah tak ada lagi sifat seorang manusia dan tak diberi sifat "latif" dalam hatinya oleh Allah..
Kalau begitulah ayah huda..
Itu tandanya ayah huda adalah ayah yang baik dan sangat mementingkan bahasa al-Qur'an dalam hidupnya..
Bertuah huda dapat ayah macam tu..

Ingatlah kata2 dari hukamah Arab:

"kun qur'aniyyan wa takallamu 'arabiyyah"

maksudnya:
[ Jadilah dirimu generasi Qur'an (orang yg selalu membaca al-Qur'an dan menghatyatinya malah memahaminya) dan bercakaplah dalam Bahasa Arab ]

2:52 AM  
Blogger irahdgreatest said...

cukuplah? tiada apa yang huda nak mintak lagi??? TIPU..TIPU...x caya...

10:17 PM  

Post a Comment

<< Home